Oncologiefysiotherapie

Ellen van de Sande en Lianne Blonk zijn de Oncologie fysiotherapeuten bij de Witte Vlinder Fysiotherapie

Als u kanker blijkt te hebben zal u daarvoor behandeld worden met bijvoorbeeld operaties, bestraling en/of chemotherapie. Al tijdens deze behandelingen is het van belang dat u in beweging blijft om spiermassa, mobiliteit en conditie op peil te houden.
De oncologie fysiotherapeut is op de hoogte van alle mogelijkheden voor training en begeleiding tijdens deze periode. Tevens hebben wij een netwerk van andere disciplines om ons heen zoals de (oncologie) wijkverpleegkundige, (oncologie)diƫtiste, bandagisten, ergotherapeuten en mammacareverpleegkundigen waardoor we heel makkelijk andere hulp voor u in kunnen schakelen.

Ook na de medische behandeling is de oncologie fysiotherapeut de aangewezen persoon om u te helpen met een persoonlijk programma het leven weer op te pakken. Dit kan door een op maat gemaakt trainingsprogramma, individuele begeleiding bij het mobiliseren van bepaalde gewrichten (bijvoorbeeld na een okselkliertoillet) of behandeling of preventie van lymfoedeem.
De oncologie fysiotherapeut is er ook voor u als de medische behandeling niet het beoogde resultaat heeft gehad, om samen met u te zoeken naar de mogelijkheden die er zijn om de kwaliteit van uw leven goed te houden. Dit kan zijn door middel van oefeningen om zo lang mogelijk zelfstandig te zijn, ademhalingsoefeningen, massage, lymfedrainage of ontspanningsoefeningen.