COPD

Irene Tromp is COPD-fysiotherapeute bij de Witte Vlinder Fysiotherapie

  • Heeft u moeite met het ophoesten van slijm? Ā 
  • Heeft u terugkerende luchtweginfecties?
  • Heeft u COPD en lukt het u niet om voldoende actief bezig te zijn?
  • Heeft u door de COPD een verminderde kwaliteit van leven?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat fysiotherapie de belangrijkste behandeling is bij COPD, naast medicatie, stoppen met roken en goede voeding.

Bij de Witte Vlinder Fysiotherapie kunt u een oefenprogramma volgen van 3 maanden, in groepen of, indien gewenst met een 1 op 1 begeleiding. In beide gevallen wordt er natuurlijk rekening gehouden met uw mogelijkheden en beperkingen. Door middel van conditietraining, spierkrachttraining, hoest- en huftechnieken, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kunnen we u helpen uw doelen te bereiken en uw lichamelijke conditie zo optimaal mogelijk te maken.
In het algemeen is het zelfstandig de algemene dagelijkse dingen als boodschappen doen een belangrijk doel om na te streven.

Om de training interessant te houden wordt er zoveel mogelijk variatie ingebouwd, waarbij de gemaakte vorderingen, gemeten door regelmatig terugkerende testen, mede bepalend zijn voor de trainingsbelasting. De diverse apparatuur en onze mooie trainingszaal geven hiervoor voldoende mogelijkheden.

Als u zich beperkt voelt door uw COPD, aarzel niet en bel om eens te komen kijken en praten over de opties die we u bieden.